DÜNYA DEVİ TURİZM ŞİRKETİ TÜRKİYE'Yİ PANİĞE SOKTU.

Dünya'nın en büyük 3. Turizm Şirketi FTI Touristic iflas etti. Türkiye'ye tatile gönderdiği 25 bin Alman turist geri dönüş telaşı yaşıyor. Organizasyonunu yaptığı otellere ödeme yapmayan şirket, iflasını açıklayınca Antalya'daki oteller paniğe düştü. Turizm Bakanlığı konu ile ilgili çalışma başlattı. 

Alanya'daki otellere en az 30 milyon euro, Antalya bölgesindeki otellere ise 150-200 milyon euro borcu olduğu iddia edilen şirket ile ilgili Alanya turizm sektörü temsilcileri ise Alanya turizminin olumsuz etkileneceğini belirttti. Bölge otel yetkilileri biraraya gelerek konu ile ilgili önlemler araştırıyorlar. Yetkililer halihazırda otellerinde konaklayan mağdur durumdaki misafirlerine olması gerektiği gibi davranılması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca bu durumdan kaynaklı mali kayıplarının ne kadarının sigorta şirketleri tarafından karşılanacağı konusu da belirsizlik taşıyor.

11 bin çalışanı olan grup, pandemi döneminde de iflasın eşiğine gelmişti. Alman Hükümeti'nin oluşturduğu fon desteğinden 600 milyon avro yardım ile iflastan kurtulmuştu.

2022-2023 mali yılında 4 milyar avroluk satışla 2 dev rakibinin ardından, en çok satış yapan 3. tur şirketi ünvanını aldı. Şirket bu yılda hükümetten destek talep etti, ancak Ekonomi Bakanlığı daha fazla yardım yapılmasını reddetti.

Yorumlar
author
aykut korkutata

2024-07-10 21:41:11

deneme

Yorum Bırak