SASA Polyester Sanayi A.Ş., Adana’da yürüttüğü dev üretim yatırımlarına ilişkin teşvik belgelerinde önemli bir güncellemeye gitti. Saflaştırılmış Tereftalik Asit (PTA), Polimer Cips ve Elyaf Üretim Tesisleri kapsamında daha önce 61,6 milyar TL olarak duyurulan yatırım teşvik tutarı, yeni harcamaların ve ilave kalemlerin devreye alınmasıyla birlikte 65,7 milyar TL’ye yükseldi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu artış talebi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından 26 Haziran 2025 itibarıyla uygun bulundu. Böylece teşvik belgeleri kapsamında tanımlanan harcama kalemleri toplamda 4,1 milyar TL tutarında artırılmış oldu.

SASA’nın bu hamlesi, Türkiye’nin petrokimya ve tekstil hammaddeleri üretiminde dışa bağımlılığını azaltmayı hedefleyen stratejik yatırımları arasında yer alıyor. Adana'da inşa edilen dev tesisler hem üretim kapasitesini hem de istihdam potansiyelini ciddi şekilde artıracak nitelikte.

Yorum Bırak