TERA Yatırım Teknoloji Holding A.Ş., bilişim teknolojileri alanında yaptığı şirket satın alma görüşmelerine dair kamuoyunda oluşan yanlış algılara ilişkin açıklamada bulundu. 11 Temmuz 2025 tarihli KAP duyurusunda, sonlandırıldığı açıklanan görüşmelerin Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş. (“Barikat”) ile ilgili olmadığını vurguladı.
TERA, daha önce 07 Şubat ve 11 Temmuz tarihlerinde yapılan açıklamalarda farklı bir şirketle yürütülen devralma görüşmelerinin sonlandığını duyurmuştu. Ancak 21 Şubat 2025 tarihli özel durum açıklamasında bahsedilen Barikat paylarının devri süreci ayrı bir kapsamda yer alıyor ve resmi kurumlar nezdindeki izin işlemleriyle birlikte devam etmekte.
Şirket, sosyal medya platformlarında Barikat’a ilişkin sürecin sona erdiğine dair yer alan bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kamuoyuna ve yatırımcılara yapılan bilgilendirmede, söz konusu sürecin halen yürürlükte olduğu teyit edildi.
Şirket açıklamasında ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne uygun biçimde tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak kamuya sunulduğu vurgulandı.